Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Gud hatar synden. Men Gud älskar syndarna.

Bönekrönika · Publicerad 00:00, 13 aug 2018

Jag undrar vad Paulus tänkte när han adresserade församlingen i Rom. Han befann sig i Korinth när han skrev brevet. En stad vars gud hade varit Afrodite som tillbetts i ett tempel som varit arbetsplatsen och levebrödet för tusentals prostituerade. Det romerska övertagandet av staden hade varit hårt och alla män hade dödats och kvinnorna och barnen hade sålts som slavar.

År 58 var staden uppbyggd igen. Slavarna hade återvänt och försökt byggt upp sina liv tillsammans med makarnas och fädernas bödlar. Korinth hade återupprättat sitt forntida rykte. Staden var ökänd för sin omoral. I en plats så full av sexuell synd och girighet valde Paulus att skriva vad som skulle komma att bli ett av de mest avgörande kapitlen i NT. Ryggraden till Nya Testamentet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...