Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Modern forskning visar: Det lönar sig att vara osjälvisk

Arbetslivskrönika · Publicerad 00:00, 28 nov 2018

Som kristna lär vi oss att vara generösa och sätta andra framför oss själva. Vi lägger tid som volontärer i församlingar. Vi ger pengar till evangeliets spridning och till att hjälpa människor i nöd. Samtidigt kan vi ha kollegor som bara prioriterar sig själva och därför tycks ha mer egentid och mer pengar än oss andra.

I sådana situationer är det lätt att avundsjuka smyger sig på. Tvivel uppstår om den kristna livsstilen verkligen är ett framgångs­koncept redan här i jordelivet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Evangelisation – nej tack?

Ledare Forskningsinstitutet Barna Group har på uppdrag av Alpha USA gjort en undersökning av kristnas tankar kring evangelisation. Det mest omskakande...

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...