Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Modern forskning visar: Det lönar sig att vara osjälvisk

Arbetslivskrönika · Publicerad 00:00, 28 nov 2018

Som kristna lär vi oss att vara generösa och sätta andra framför oss själva. Vi lägger tid som volontärer i församlingar. Vi ger pengar till evangeliets spridning och till att hjälpa människor i nöd. Samtidigt kan vi ha kollegor som bara prioriterar sig själva och därför tycks ha mer egentid och mer pengar än oss andra.

I sådana situationer är det lätt att avundsjuka smyger sig på. Tvivel uppstår om den kristna livsstilen verkligen är ett framgångs­koncept redan här i jordelivet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...