Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Kan vi verkligen sätta likhetstecken mellan att få mycket gjort och att förvalta tiden väl?

Arbetslivskrönika · Publicerad 17:17, 2 feb 2016

Prestationsfixering och aktivitetshysteri. Detta radarpar frodas i vårt svenska samhälle, och intalar oss att det enda värdefulla sättet att utnyttja vår tid är att fylla den med aktiviteter.

Ju fler att göra-punkter vi kan kryssa av vid dagens slut, desto nöjdare är vi med oss själva och desto bättre anser vi oss ha förvaltat tiden. ”I dag har jag fått mycket gjort!” betyder egentligen: ”Tänk vad jag har varit duktig, i dag har jag sannerligen tagit vara på tiden!”

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...