Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Livsdrömmen om hemtjänst på kristen grund blev verklighet

Hon var över 60, hennes man hade redan hunnit pensionera sig. Efter ett tilltal från Gud öppnades plötsligt en möjlighet att förverkliga sitt livs dröm och nu driver Ann-Lis Söderberg och maken Sture hemtjänstföretaget Svensk Kvalitetsvård AB.

– Hade jag inte tagit chansen hade jag nog ångrat mig livet ut, säger Ann-Lis, som i stället för en lugn pensionärstillvaro fick växla upp till ett jobb som kräver många av dygnets vakna timmar.

Arbetsliv · Publicerad 07:00, 12 okt 2022

Ann-Lis Söderberg (67 år) har jobbat med vård och omsorg på olika sätt hela livet, utom under de år hon valde att vara hemma med familjens fyra barn. Som nyutbildad sjuksköterska valde hon akutvård för att få en bra grund att stå på. Senare blev det bland annat fem år med familjen i Tanzania och Zambia.

Hemma i Sverige igen hamnade familjen i Uppsala, där Ann-Lis fick jobb inom hemsjukvården och så småningom tjänster på ledningsnivå i såväl kommunen och regionen som på Socialstyrelsen i Stockholm.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10