Arbetsliv

”Det är roligt att vara företagare i samarbete med Gud”

Eyasu Kifeleyesus visar upp ett flingpaket stående mitt ute i en åker med teff – det nyttiga grynet som han och brodern Kaleb nu försöker få ut på den svenska livsmedelsmarknaden. Foto: Messob
Kaleb, mamma Genet och Eyasu startade restaurang tillsammans. Foto: Messob
Teff utgör en mycket näringsriktig frukost. Foto: Åke Lager
Nu ger sig bröderna in i livsmedelsbranschen med frukostprodukter baserade på det nyttiga grynet teff. Foto: Messob
Baksidan på paketen berättar om det lilla grynet teff. Foto: Åke Lager

De eritrianska bröderna Kaleb och Eyasu flydde från Etiopien på 1990-talet och tog då med sig sina matvanor. Efter avslutade studier startade de restaurangen Messob i Uppsala. Nu är de redo att ta nästa steg och erövra världen med frukostprodukter som innehåller det nyttiga grynet teff, grunden i matlagningen i Etiopien.

Publicerad Uppdaterad

Det kanske inte bara beror på gener och hård träning att etiopiska långlöpare är så framgångsrika. De är också uppfödda på teff.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS