Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Det är roligt att vara företagare i samarbete med Gud”

De eritrianska bröderna Kaleb och Eyasu flydde från Etiopien på 1990-talet och tog då med sig sina matvanor. Efter avslutade studier startade de restaurangen Messob i Uppsala. Nu är de redo att ta nästa steg och erövra världen med frukostprodukter som innehåller det nyttiga grynet teff, grunden i matlagningen i Etiopien.

Arbetsliv · Publicerad 07:30, 1 aug 2019

Det kanske inte bara beror på gener och hård träning att etiopiska långlöpare är så framgångsrika. De är också uppfödda på teff.

Teff är ett litet supergryn, ett av de mest näringsrika man kan äta. Det är späckat med bra saker som protein, kalcium, järn och antioxidanter och ger en lång mättnadskänsla och håller blodsockret i schack.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...