Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Foto: Ibra

Innehåll från Ibra.

Tolstoy pekade på Jesus

Aidas tro växte fram – mitt i en ateistisk familj

Annons · Publicerad 14:42, 15 jun 2022

När Aida som 15-åring läste i Koranen att Jesus skulle komma tillbaka på domedagen och döma världen väcktes en längtan i henne. Hon förstod inte varför, men faktum var att hon längtade efter att uppleva den dagen.

Aida föddes in i en kulturellt, muslimsk familj men pappan var en övertygad ateist. Ändå kunde Aida inte släppa den längtan efter Jesu återkomst som hon kände.

När hon senare läste en av Leo Tolstoys böcker där kärlek utifrån 1 Korinthierbrevet 13 beskrevs blev hon säker på att Jesus är den sanna vägen. Den kärleken som Tolstoy beskrev fanns inte i det sammanhang som hon befann sig i.

– Som muslim måste man hela tiden jobba för sin egen frälsning. Men Jesus kom först för min skull och dog för min skull utan att jag gjort något för att förtjäna frälsning, berättar Aida.

Hon hade ingen bibel, ingen kyrka att gå till och kände ingen annan troende så hon vände sig till Youtube och sökte ”Hur blir man en kristen?”

Hennes resa blev lång, med många motgångar och inte förrän i vuxen ålder kunde hon ta sig till en kyrka i en annan stad och döpa sig, långt bort från sin familj. När hon får frågan om hur hon ensam kunnat hålla fast vid sin tro svarar hon:

– Jag är envis och föreställde mig hur jag på domens dag skulle få möta Jesus, omfamna honom och välkomna honom som om vi varit vänner länge. Ju mer man kämpar för något, ju mer dyrbart blir det. Min relation till Jesus blev och förblir något högt värderat att hålla fast vid i alla lägen.

Aida bor i ett land och kommer från en folkgrupp som det har missionerats bland i många år och de som väljer att ta emot Jesus blir fler och fler. Men det finns andra folkgrupper som i dag inte har en rimlig chans att kunna förstå vem Jesus är och vad han kan betyda för dem. Bland dessa människor är mindre än 0,1 procent kristna, och det finns inga tecken på någon levande församlingsrörelse. Dessutom lever de ofta under svåra sociala förhållanden. Inget evangelium, ingen kyrka, ingen bibel och inget hopp om en god framtid. Ungefär 5 000 folkgrupper och 2 miljarder människor befinner sig i det läget, enligt statistik från Joshua Project.

Insamling

• IBRA om insamlingen: ”Vi vill att det befriande budskapet om Jesus ska nå fler. Vi kan nå ut med medias hjälp, men vi vet också att om vi ska kunna ta hand om skörden och se församlingar växa fram behöver vi jobba tillsammans, långsiktigt och strategiskt. Det är bara tillsammans vi kan nå öppna hjärtan bland världens onådda folkgrupper.”

Några exempel på vad en gåva bidrar till:

100 kr – en bibel att ge ut till den som vill veta mer
300 kr – en halvtimmes radiosändning i en storstad
600 kr – sponsrar en kampanj på sociala medier

• Läs mer om hur man kan engagera sig eller sin församling på ibra.se/folk-utan-jesus

Om IBRA

• IBRA är en missionsorganisation som, med media som verktyg, delar evangeliet med onådda folk. Läs mer på ibra.se eller följ IBRA i sociala medier under namnet @ibra_media.

E-tidning