Var och en som upphöjer sig själv ska bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig ska bli upphöjd.
Lukasevangeliet 14:11

Världen idag

Innehåll från Fröet förlag.

Över 800 frälsta under Mario Murillos kampanjvecka i Fresno

Flera tusen personer fick höra evangeliet och över 800 gick fram vid frälsningsinbjudan under en kampanj som Mario Murillo höll nyligen i Fresno, Kalifornien.

I höst är han Sverigeaktuell med boken "Eldens och härlighetens kärl", som handlar om hur Guds kraft kan påverka nationer.

Annons · Publicerad 09:44, 6 nov 2020

Förkunnaren Mario Murillo satsade stort på en tältkampanj i Fresno, Kalifornien. Den var dock inte helt lätt att genomföra. Teamet fick vänta in i det sista innan de fick det tillstånd de behövde.

Under de totalt åtta dagarna som kampanjen pågick samlades omkring 1 000 personer på varje möte för att höra evangeliet. Resultatet blev att över 800 gick fram för att ta emot Jesus som sin frälsare. Utöver detta skedde många helanden och mirakler.

Mario Murillo skrev mitt under kampanjen att han aldrig varit med om att Guds kraft manifesterats så starkt tidigare. Två veckor efter kampanjen rapporterade han slutresultatet på sin blogg och kunde tillägga att ingen blivit smittad av covid19 i samband med tältmötena.

Eldens och härlighetens kärl

Mario Murillo har skrivit boken Vessels of Fire and Glory som nu kommit på svenska med namnet Eldens och härlighetens kärl.

– Vad hände med förkunnelsen om den helige Ande, den Andeledda församlingen och talet om dopet i den helige Ande? Boken lyfter upp ett allvarligt problem i kristenheten i dag; nämligen kraftlöshet och kompromiss, ett resultat av att den helige Anden åsidosatts i Kristi kropp. Den svarar på: Hur kunde det bli så här och hur återupprättar vi relationen med den helige Anden i våra liv och församlingar?, säger Marcus Johansson, förlagschef på Fröet förlag som ger ut boken på svenska.

I Eldens och härlighetens kärl beskriver Mario Murillo hur samhällsströmningarna blir alltmer destruktiva som en direkt konsekvens av att nationer vänder Gud ryggen. Han pekar på att kristenheten bär ett stort ansvar då man har tillåtit destruktiva ideologier att ha inflytande över samhället och kyrkan.

– Boken utmanar dig till att bli ett eldens och härlighetens kärl. Kan det vara så att just du är en nyckel till att låsa upp en mäktig våg av Guds kraft i den här generationen?, säger Marcus Johansson.

Predikade för studenter

– Mario Murillo reste sig ur fattigdom i missionsdistrikten i San Francisco. Efter att ha blivit totalt omvälvd av Kristus kände han ett kall att åka till det upploppsdrabbade University of California i Berkley. Han blev bortstött gång på gång tills en intensiv böneperiod resulterade i övernaturlig kraft. Det började med att han predikade något som var annorlunda än det studenterna hade hört förut. Efter det kom det rapporter från studenterna om att folk hade blivit helade i Jesu namn, berättar Marcus Johansson.

En fyra dagars kampanj i San Jose, Kalifornien, blev till sex månader och involverade 250 000 människor; ur detta föddes en internationell rörelse som nådde miljoner.

– Hans organisation förfogar numera över ett tält med cirka 1 000 sittplatser som han sätter upp på platser mitt i misären, bland horor, kriminella gäng och hemlösa. I tältet möts de av Jesus Kristus som helar, frälser, befriar och upprättar trasiga relationer, säger Marcus Johansson.

Fröet förlag

• Fröet förlag bildades i början av 2019 av Marcus Johansson och har för närvarande en anställd översättare; Mick Nordström.

• Marcus hade för några år sedan ingen tanke på att översätta böcker eller starta förlag men genom Guds vägledning och flera mirakel längs vägen blev det så.

• Valet av namn på förlaget beskriver vår längtan att få vara med och plantera små frön i människors hjärtan som så småningom får växa och slå rot och bli till något vackert i Guds rike.

Fler böcker från Fröet förlag

Förutom Mario Murillos bok har Fröet förlag även gett ut följande titlar: 
Kevin Zadai, Himmelskt besök, Dagar när Himmelriket är på jorden, Att be från det Himmelska riket och under november kommer Änglarnas agenda ges ut. 
Charles H. Kraft, Besegra mörkrets änglar
Marcus Johansson, Öppna mitt hjärta (bok+cd)

E-tidning
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier