Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

En nyfrälst och lycklig tjej. Foto: Jonas Adolfsson

Helandet chockade Samira

När Samiras tandvärk försvann vid förbönen blev hon chockad. – Jag rusade ut ur kyrkan, berättar tjejen som snart skulle bli både frälst och döpt.

Vittnesbörd · Publicerad 15:41, 29 jan 2016

Hon kom till Sverige från Iran år 2012. Tidigare var hon muslim men hon hade alltmer slutat att bry sig om religion. Skolkompisen Markus lyckades ändå övertala henne att följa med till en samling i Lighthouse i Åre 2013. Där fångades hon av lovsången.

– Det var jättehärligt när de sjöng till Gud och Jesus. Jag fick en jättehärlig känsla, förklarar Samira, som efteråt försökte förtränga den sköna upplevelsen.

Trots det blev det fler gudstjänster. De hölls på måndagar och en gång visade man en dokumentärfilm om förbön och helande. Nu blev Samira upprörd: ”Hur kan ni tro på sådana saker?” undrade hon.

Samtidigt kämpade Samira själv med tandvärk, och någon frågade om de kunde få be för hennes tand. Lite motvilligt lät hon pastor Björn Sylvén och Markus be för tanden.

– De bad i en eller två minuter och så kände jag hur det försvann, säger hon till Världen idag.

Upptäckten chockerade Samira, fick henne att vända på klacken och rusa därifrån.

– Jag tyckte det var läskigt, förklarar hon och skrattar nu åt sin märkliga reaktion.

Den flyende tjejen blev upphunnen och man undrade hur det var fatt med henne. Samira medgav då att smärtan var borta.

Snart började Samira på allvar att fundera över Jesus. Och att be till honom. Några månader senare lät hon döpa sig till Kristus.

– Nu är jag jättelycklig, säger hon och konstaterar att frälsningen förändrat henne som person.

– Innan var jag mycket orolig, kände ingen mening med livet. Nu känner jag mig så lugn och jag är inte rädd längre.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.