I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Muskelbyggare grät när Stakset predikade

Sebastian Stakset fortsätter att dra fulla hus. I helgen predikade han i Västerås och Huskvarna. – Det var som en kärleksbomb. Stora muskelbyggare gick ut och grät, säger ungdomspastorn Albin Karlsson och berättar att många människor gick fram för att ta emot Jesus. Ungdomar ska ha hoppat över kyrkbänkarna för att få förbön.

Nyheter · Publicerad 16:07, 16 maj 2017

Det är inte var dag som det är kö till Pingstkyrkan i Västerås två timmar innan mötet ska börja. Men så var det i fredags. När det var dags för insläpp klockan 19.00 strömmade folk in genom dörrarna, och snart var lokalen fullsatt. Dragplåstret stavas Sebastian Stakset – eller som han själv skulle säga: Jesus.

– Det var en väldigt härlig stämning. Nästan lite hockeykänsla. Folk applåderade och busvisslade, berättar Albin Karlsson som är ungdomspastor i församlingen.

Han uppskattar att omkring 900 personer var på plats – varav en stor del inte verkade ha satt sin fot i en kyrka förut.

– Vi hade satsat mycket inför den här kvällen. Vi hade varit ute på alla fritidsgårdar för att bjuda in ungdomar och vi hade annonserat i sociala medier. Sedan skrev lokaltidningen om oss. ”Gangsterrapparen kommer till Västeråskyrka” stod det på en löpsedel.

När Sebastian Stakset – den före detta Kartellenmedlemmen som har blivit frälst – klev fram på estraden blev det knäpptyst. Stakset gick ned på knä och bad till sin nyfunne herre.

– Det var så mäktigt, säger Albin Karlsson.

Tystnaden höll i sig när Sebastian Stakset sjöng och predikade.

– Folk lyssnade verkligen. Det var en förväntan i luften.

Sebastian Stakset talade utifrån sitt liv och sa ”Vi ska fylla den här lokalen med kärlek”. Och så blev det verkligen, enligt Albin Karlsson.

– Man kunde känna Guds närvaro. Det var som en kärleksbomb. Stora muskelbyggare gick ut och grät när Sebastian predikade. Det han sa grep tag i mångas hjärtan.

När det var dags för förbön så fylldes gångarna snabbt. Somliga ungdomar hoppade över kyrkbänkarna för att komma fram, rapporterar Per Danielsson från Sverigebönen.

– Vi hade förberett oss så mycket som möjligt, men det blev ändå lite rörigt där framme. Många som tog emot förbön var inte kyrkvana, säger Albin Karlsson men beskriver kaoset som ”härligt”.

Han berättar att många personer tog beslut om att följa Jesus, och att många biblar delades ut.

– Det var fantastiskt. Men nu börjar jobbet, säger han och syftar på det uppföljningsarbete som församlingen åtagit sig.

Personer ska ringas upp, kontakter ska skapas, uppföljningssamlingar ska förberedas. Albin Karlsson betonar dock att det är ett roligt arbete.

– Vi är så tacksamma, säger han.

Även Pingstkyrkan i Huskvarna hade besök av Sebastian Stakset i helgen. Dit kom, under lördagskvällen, omkring 450 personer. Många gick fram på förbön, och många frälsningsbeslut togs, berättar pastorn Johan Ericson.

– Det är en fantastisk känsla att höra en människas vittnesbörd, säger han om kvällen.

Nu börjar även i denna församling ett uppföljningsarbete, där man tänker ta kontakt med alla som tog emot Jesus.

Sebastian Staksets Sverigeturné fortsätter. Den 26 maj ska han predika i Örebro, och i juni besöker han Hassela, Örnsköldsvik och Nyhemsveckan. Därefter blir det medverkan på Gullbrannafestivalen. Tidigare i vår har han bland annat varit i Göteborg, Eskilstuna, Ludvika, Umeå, Alunda, Skellefteå och Ekerö.

Själv verkar han njuta av predikantlivet.

”Västerås va fyllt av kärlek igår! Vilken underbar kväll! Tack Jesus!” skrev han på Facebook den 13 maj. Inlägget avslutades med orden: ”Wow! 900 människor kom och över 100 människor gav sina liv till Herren! Jag älskar er!”

Vi hade satsat mycket inför den här kvällen. Vi hade varit ute på alla fritidsgårdar för att bjuda in ungdomar och vi hade annonserat i sociala medier. Sedan skrev lokaltidningen om oss. ”Gangsterrapparen kommer till Västeråskyrka” stod det på en löpsedel.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

I helgen möts världsledare i Dag Hammarskjölds anda

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. ”Den längsta resan är den inåt" formulerade sig Förenta nationernas andre generalsekretare, den svenske diplomaten Dag Hammarskjöld (1905–61), i hans...