Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Olof Edsinger Foto: Arkiv

Han ska leda Svenska Evangeliska Alliansen

Olof Edsinger, 41, blir ny generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen efter avgående Stefan Gustavsson. – Oerhört spännande, säger Edsinger som tillträder tjänsten i början av hösten.

Nyheter · Publicerad 00:01, 15 jun 2017

2014 lämnade han, efter 9 år, uppdraget som generalsekreterare för EFS barn- och ungdomsorganisation Salt. De senaste åren har han varit verksam som lärare, opinionsbildare och skribent, bland annat i Världen idag.
Uppdraget på SEA tar han sig an med stor glädje men också en naturlig bävan, medger han.

– Jag ser mig i grunden som brobyggare och jag hoppas att SEA ska kunna fortsätta att bygga broar mellan väckelsekristna i vårt land. 

Han förklarar att han känner sig mycket hemma i det som är SEA:s grundläggande uppdrag.

– Jag brinner för enhet, för Guds rike, för att hålla Jesus och bibelordet högt. Och jag ser SEA som ett viktigt nätverk för att stärka de grupper som har samma längtan i vårt land. 

Så hur kommer SEA att utvecklas under Olof Edsingers ledning?

– Det är naturligt för mig att fortsätta på mycket av det som Stefan Gustafsson har byggt upp. Men jag tror också att jag kommer att kunna utveckla arbetet i vissa nya riktningar, också utöver det rent opinionsbildande och apologetiska.

– Jag tillhör ju en lite yngre generation och en viktig fråga är att möta och nå fram till våra ungdomar och unga vuxna, att göra Jesus och Bibeln trovärdig för den unga generationen. Detta är något jag brinner för. 

SEA:s styrelseordförande Stefan Swärd är mycket nöjd med beslutet att utse Olof Edsinger till generalsekreterare som togs av styrelsen på onsdagen.

– Vi tycker att Olof Edsinger är en av de mest profilerade ledarna i den yngre kristna generationen i Sverige. Han har visat på en stor bredd i sitt teologiska författarskap och skrivit många böcker och artiklar som uppskattats av många. Han har en flerårig erfarenhet av ledarskap i rollen som generalsekreterare för Salt - barn och unga i EFS och har fungerat som initiativtagare och spindel i nätet för omfattande kristna ungdomssatsningar.

– Olof har i sitt engagemang visat på en stor ekumenisk bredd och är van att samarbeta med och röra sig inom alla delar av kristenheten. Han har också en bred akademisk kompetens, och kan därmed fullfölja arvet efter Stefan Gustavsson som gett SEA en mycket saklig, trovärdig och vederhäftig inriktning, säger Stefan Swärd.

Olof Edsingers tillträde till uppdraget som generalsekreterare i SEA kommer att ske till hösten. Något datum är ännu inte bestämt. Stefan Gustavsson, avgående generalsekreterare i SEA, kommenterar valet av efterträdare:

– När jag under våren blev övertygad om att Herren nu kallar mig in i nya uppgifter var Olof Edsingers namn det som omedelbart dök upp i min tanke.  Det är därför en stor glädje för mig att styrelsen utsett just Olof som ny generalsekreterare. Olof har stått nära SEA under många år och jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med honom i ett antal olika projekt. Vi delar så mycket av övertygelser, perspektiv och passion för evangeliet och församlingens kallelse, samtidigt som Olof också kommer att tillföra viktiga nya dimensioner i arbetet.

– Med Olof som ledare för arbetet finns det all anledning att tro att SEA kommer fortsätta vara en tydlig evangelisk kristen resurs för församlingen och röst i samhället, framhåller Stefan Gustavsson.

–  Av hela mitt hjärta säger jag: Välkommen, Olof, in i uppdraget!

Olof Edsinger

Yrke: Teolog, författare och opinionsbildare,
Några tidigare uppdrag:
- Generalsekreterare för SALT (EFS): 2005-2015
- Projektledare inom Svenska Evangeliska Alliansen 2015–2017.
- Lärare och kursföreståndare på Solviks folkhögskola sedan 2015
- Ledarutvecklingskonsulent

Stort intresse för Apologias nystartade kurs i apologetik

Utbildning. Att förklara och försvara den kristna tron, det ska drygt 40 elever få lära sig under Apologias nystartade distanskurs i apologetik. Syftet är att...

Lyfte behov av föräldratid – fick Haros guldmedalj

Pris. Organisationen Haro, som bland annat arbetar för ökad valfrihet i barnomsorgen, har delat ut sitt årliga pris. Det går 2018 till skribenten och...

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

Ledare Genusflummet fortsätter I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför...

Fotbollsmagasin stoppar all spelreklam – offrar intäkter

Media. Fotbollsmagasinet Offside har fattat ett historiskt beslut. Från och med nu säger man nej till all reklam från spelbolag, något som varit en mycket...