Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Benjamin Netanyahu: ”Höjden av hyckleri”

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu menar att julhälsningen på Twitter från Irans utrikesminister är ett hån mot kristna som fängslas i landet.

Nyheter · Publicerad 16:10, 2 jan 2018

Julhälsningen på Twitter från Irans utrikesminister där han citerar ett avsnitt ur Koranen och avslutar med ”en god och fridfull jul för alla” har fått Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att reagera i en video i slutet av december.

"Jag undrar vad de kristna som fängslades denna månad i Iran skulle tycka om den tweeten. Jag undrar vad iransk ungdom skulle tänka om den tweeten, men tyvärr förbjuder regimen Twitter. Med undantag för, naturligtvis, om du är en högt rankad tjänsteman."

Och han fortsatte:

"Föreställ dig att du ber stillsamt i ditt hem, omgiven av din familj, när en beväpnad hord plötsligt tränger in i dit hem och släpar dig till fängelset. Du blir torterad bara för att du utövar din kristna tro. Välkommen till Iran."

Det han sannolikt syftar på är gripandet av fyra iranier som konverterat till kristendomen och de sex räder som gjorts mot husförsamlingar under december månad.

Att säga "God jul" samtidigt som du kränker kristna i det egna landet inte är något annat än höjden av hyckleri.

Netanyahu använder sociala medier flitigt för att posta korta kärnfulla videomedelanden. Regimen i Iran är ett återkommande ämne för premiärministern. Han beklagade bland annat nyligen att en iransk brottare tvingats lämnawalk over för att undvika möta en israel i ett mästerskap. Något som han ser som ett sjukligt symtom på en regim som kväver medborgarnas kreativa anda.

Han har även bemött president Rouhani påstående om att Israel skulle ligga bakom de pågående protesterna på gatorna i Iran. Netanyahu menar att de inte bara är falska utan rent utav löjeväckande.

Gripandena av de kristna konvertiterna har motiverats officiellt från högsta politiska nivå i Iran. Man menar att det rör sig om en kristen sekt som syftar till att störa marknaden och den ekonomiska ordningen i Iran. Den motiveringen har Israels premiärminister sannolikt inte mycket till övers för och han uppmanar till bön.

"Be en bön för våra kristna bröder och systrar som lider i händerna på den grymma iranska regimen. Vi står med er bröder och systrar."

Över 9 000 ensamkommande kan prövas på nytt

Migration. Den så kallade gymnasielagen får tillämpas, konstaterar Migrationsöverdomstolen. Tusentals ensamkommande kan nu få en ny möjlighet att stanna i...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med hjälp av SD-stöd. Det sade hon efter tisdagens statsministeromröstning...

Nu når Vision Sverige en miljon hushåll

TV Den kristna tv-kanalen Vision Sverige finns som fri kanal i Viasats och numera också Canal digitals utbud. Det innebär att det är möjligt för ungefär...