Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

”Vi kör så länge vi orkar”

För norska paret Magne och Fröydis Aker innebar inte pensionen ett avslutande av tjänst. De bara bytte ort, och har i flera år tjänat i Skandinaviska turistkyrkan i Puerto Rico på sol- och turisttäta Gran Canaria. – Vi kände oss sugna att hjälpa till. Och på den vägen är det, säger Magne.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 29 mar 2018

Den 30 december 1957 möttes de, och fyra år senare gick de till prästen. Sedan kom barnen, grisarna, kornodling – och att jobba som pastor. Och nu förkunnar de Guds ord på Gran Canaria. 

– Vi kör så länge vi orkar, säger Magne Aker, och får medhåll av hustrun, Fröydis.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...