Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Varmt kristen och skådis i ny SVT-succé

1,5 miljoner tittare såg i måndags Rasmus Troedsson spela rollen som hovmästare i SVT:s nya dramasatsning ”Vår tid är nu”. Mindre känd är hans varma tro på Jesus. Och hans oro för den kyla mot kristen tro han upplever från svensk massmedia.

Vittnesbörd · Publicerad 20:38, 7 okt 2017

Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren. Det är bara några av Rasmus Troedssons namnkunniga motspelare i den nya tv-serien. I centrum står restaurangfamiljen Löwander och serien ser ut att bli en riktig tittarmagnet.

– Ja, siffrorna just nu är helt fantastiska, medger Rasmus Troedsson om serien som han menar är extremt välgjord. Den berör de stora frågorna i livet och framväxten av Folkhemssverige. Men utan att alls bli tråkig, säger han. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...