Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Sebbe i ”chockvåg av kärlek”

Det finns ett tydligt samband till valet av rubriken ”Förlåt” på Sebastian Staksets nysläppta singel. Sebastian som tidigare gick under artistnamnet Sebbe Staxx har gjort en helomvändning och är i dag med om att vinna människor för Jesus.

Vittnesbörd · Publicerad 00:01, 10 dec 2016

Men allra först vill han berätta om sin egen omvändelse och vad ordet förlåt står för.

– Mitt förlåt är resultatet av en genuin omvändelse till Jesus. I den processen såg jag hur mycket skada min tidigare musikkarriär hade fört med sig. Inte bara för mig och min familj, utan också mot alla unga människor som lyssnar och tar intryck av mig, säger han.

Sebastian Stakset menar att hans gamla musik har spridit mycket hat.

– 2008 var jag med och chockstartade en våg av hat som nådde ut till mängder av människor. Den spred en snedvriden bild av hur man exempelvis besegrar orättvisor. Mitt svar då var att använda sig av hat. Det låg ingen sanning i det, det hjälpte inte någon, allra minst mig själv. Det resulterade i att jag ständigt omgavs av mörker och missbruk.

När Sebastian blev en kristen "på riktigt" kom en väldig ångest över honom, med tanke på hur hans budskap påverkat omgivningen.

– Jag fylldes av ett stort behov av att säga förlåt. Ett förlåt till Gud, till min familj och till Sverige som nation. Därför var det helt naturligt att den första låten som skulle komma fokuserade på just ”förlåt”.

Många identifierar sig med dig. Någon har sagt att du beskriver verkligheten för vad den är. Hur tänker du om det?

– Först så är det helt klart så att många känner igen sig. Men när man också i nästa steg tänkt sig att finna någon tröst, då har jag inte haft annat att förmedla än hat. Låt mig beskriva med ett exempel: Om två killar misshandlar en tjej och jag ställer mig bredvid och beskriver det, vem hjälper jag då? Om jag däremot motverkar misshandel då har jag gjort något av värde.

– Nu är jag så laddad och känner att jag vill vara med och starta en chockvåg av kärlek, säger Sebastian.

– Och till alla er som kan identifiera sig och vet vad jag stått för, till alla er som nu ser vad som hänt mig: Du ska veta att du också är älskad! Det finns hopp om ett helt nytt liv, säger Sebastian Stakset.

– Jag vill visa alla som älskat och hatat mig att det går att vända om!

En chockvåg av kärlek, har den börjat menar du?

– Jag vet att den har börjat, jag är övertygad till 110 procent. Det är bekräftat av Gud, säger Sebastian Stakset och fortsätter:

– Egentligen är jag helt okvalificerad att möta människor på det sätt jag gör. Men när vi summerar till 32 nyfrälsta under samlingarna i Karlshamn, Örebro och hemma i min hemförsamling Icthus i Stockholm, då är det Gud som verkar. Det är så underbart!

Förr pratades det ofta om brinnande evangelister, du känns som en sådan ...

– Jag har hört det från flera håll. Om Herren har kallat mig till det så antar jag att jag behöver evangelisera, och det är det jag vill göra.

Hur ser din vardag ut?

– Det handlar om Jesus från början till slut. Vår familjs fasta punkt är församlingen. Bibelskola på tisdagar, cellgrupp på torsdagar och naturligtvis gudstjänst på söndagar.

Församlingen är EFK-kyrkan Ichtus i Stockholm, och där har Sebastian Stakset nästan daglig gemenskap med pastorerna.  

– Det händer saker i Icthus, människor blir befriade, berättar han. Det finns en varm ton av öppenhet, men som alltid är det ett genomtänkt hårt arbete bakom. Det är viktigt med en stabil organisation där vi står enade.

Sebastian Stakset

• Gick tidigare under namnet Sebbe Staxx.

• Föddes den 20 december 1985 som Sebastian Stakset Konstenius.

• Uppvuxen i förorten Bagarmossen, Stockholm. Bor nu i Bandhagen med fru och barn.

• Gick 2008 med i hiphopgruppen Kartellen som grundades av Leo ”Kinesen” Carmona och Janne Babyface.

• Satte 2012 upp egenskrivna pjäsen ”Medans vi faller” på Stockholms stadsteater. Han spelade själv huvudrollen.

• Aktuell med självbiografin Sebbe Staxx – musiken, brotten, beroendet. Boken är skriven med journalisten Niklas Malmborg och ges ut på Norstedts förlag.

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10