Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Pressen i skolan fick Alma att fly till Gud

Efter sex år av depression fick Alma Mattisson nog. Hon vände sig till Gud och upplevde en frid som lyfte av det som tyngde henne.

Vittnesbörd · Publicerad 08:18, 27 apr 2018

Redan i sjätte klass upplevde Alma Mattisson svårigheter i skolan. Dyslexi – svårighet att läsa och stava – innebar att hon fick sitta dubbelt så länge med läxorna som sina klasskamrater.

Alma ville verkligen göra bra ifrån sig, men de höga kraven på sig själv utvecklade en stress som bröt ner henne. Prestationsångest, panik­ångestattacker, utmattning och till sist depression blev resultatet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...