Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Owe blev förvandlad: "Guds kärlek det mest kraftfulla som finns

Owe Kerygman har ett stormigt liv bakom sig. Många, långa år var det drogerna som styrde hans tillvaro. All vaken tid ägnades åt att fixa pengar till att underhålla missbruket. Men allt förändrades då Owe mötte en man i vita kläder i sovrumsdörren.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 10 mar 2018

Hemmet där Owe Kerygman växte upp präglades av en pappa som drack alldeles för mycket. Han skötte visserligen sitt jobb och försökte upprätthålla en god fasad utåt, men när han druckit blev han otrevlig. Mamman levde sitt liv genom de fyra barnen och Owe tröttnade snart på förhållandena i hemmet. Han sökte sig i stället utåt och hittade en fast punkt i ett lokalt killgäng.

– Det var ett tufft liv vi levde och i dag är minst hälften av mina ungdomskompisar döda. Jag struntade mer eller mindre i skolan och kom allt längre in i missbruk och kriminalitet. Relationerna i familjen fungerade inte bra och när jag var i 18-årsåldern hade jag en våldsam fysisk uppgörelse med min pappa hemma i köket.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...