Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Olivia fann frälsning efter år av mobbing och psykisk ohälsa

Olivia Kullander vet hur det är att må dåligt. Hennes föräldrars skilsmässa och mobbning i skolan skapade djupa sår som läker än i dag. Men hennes ryggsäck blev lättare efter att hon bjöd in Jesus i sitt liv.

Vittnesbörd · Publicerad 08:00, 3 mar 2019

Det är rast och klass 7B sitter runt ett stort bord och pratar. Någon drar ett skämt och alla skrattar. Olivia slår sig motvilligt ned bredvid dem. Hon lyssnar och försöker smälta in. Hon tar ett djupt andetag och drar ett skämt hon med. Det blir tyst en stund. Sedan återgår alla till att prata med varandra medan Olivia drar sig undan.

Åtta år senare träffar jag Olivia på ett kafé mitt i Karlstad. En stad som blev lite av räddningen för henne efter tunga år på högstadiet i Säffle. När resten av hennes klass valde att börja gymnasiet i närliggande Åmål tog Olivia chansen och började om på nytt på en gymnasieskola i Karlstad. Därifrån tog hon studenten år 2017 efter att ha pluggat media på estetikprogrammet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....