Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Olivia fann frälsning efter år av mobbing och psykisk ohälsa

Olivia Kullander vet hur det är att må dåligt. Hennes föräldrars skilsmässa och mobbning i skolan skapade djupa sår som läker än i dag. Men hennes ryggsäck blev lättare efter att hon bjöd in Jesus i sitt liv.

Vittnesbörd · Publicerad 08:00, 3 mar 2019

Det är rast och klass 7B sitter runt ett stort bord och pratar. Någon drar ett skämt och alla skrattar. Olivia slår sig motvilligt ned bredvid dem. Hon lyssnar och försöker smälta in. Hon tar ett djupt andetag och drar ett skämt hon med. Det blir tyst en stund. Sedan återgår alla till att prata med varandra medan Olivia drar sig undan.

Åtta år senare träffar jag Olivia på ett kafé mitt i Karlstad. En stad som blev lite av räddningen för henne efter tunga år på högstadiet i Säffle. När resten av hennes klass valde att börja gymnasiet i närliggande Åmål tog Olivia chansen och började om på nytt på en gymnasieskola i Karlstad. Därifrån tog hon studenten år 2017 efter att ha pluggat media på estetikprogrammet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...