Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

En nyfrälst och lycklig tjej. Foto: Jonas Adolfsson

Helandet chockade Samira

När Samiras tandvärk försvann vid förbönen blev hon chockad. – Jag rusade ut ur kyrkan, berättar tjejen som snart skulle bli både frälst och döpt.

Vittnesbörd · Publicerad 15:41, 29 jan 2016

Hon kom till Sverige från Iran år 2012. Tidigare var hon muslim men hon hade alltmer slutat att bry sig om religion. Skolkompisen Markus lyckades ändå övertala henne att följa med till en samling i Lighthouse i Åre 2013. Där fångades hon av lovsången.

– Det var jättehärligt när de sjöng till Gud och Jesus. Jag fick en jättehärlig känsla, förklarar Samira, som efteråt försökte förtränga den sköna upplevelsen.

Trots det blev det fler gudstjänster. De hölls på måndagar och en gång visade man en dokumentärfilm om förbön och helande. Nu blev Samira upprörd: ”Hur kan ni tro på sådana saker?” undrade hon.

Samtidigt kämpade Samira själv med tandvärk, och någon frågade om de kunde få be för hennes tand. Lite motvilligt lät hon pastor Björn Sylvén och Markus be för tanden.

– De bad i en eller två minuter och så kände jag hur det försvann, säger hon till Världen idag.

Upptäckten chockerade Samira, fick henne att vända på klacken och rusa därifrån.

– Jag tyckte det var läskigt, förklarar hon och skrattar nu åt sin märkliga reaktion.

Den flyende tjejen blev upphunnen och man undrade hur det var fatt med henne. Samira medgav då att smärtan var borta.

Snart började Samira på allvar att fundera över Jesus. Och att be till honom. Några månader senare lät hon döpa sig till Kristus.

– Nu är jag jättelycklig, säger hon och konstaterar att frälsningen förändrat henne som person.

– Innan var jag mycket orolig, kände ingen mening med livet. Nu känner jag mig så lugn och jag är inte rädd längre.

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. Ilska inom prolife-rörelsen USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...