Var ständigt vakna och be om kraft att undfly allt som ska ske och kunna bestå inför Människosonen.
Lukasevangeliet 21:36

Världen idag

Gud lyssnade till Peters desperata bön

Under studietiden levde Peter Kujala ett typiskt ungkarlsliv kantat av relationsproblem och festande. Studierna gav honom inga svar på hans existentiella frågor. Under en troende släktings begravning utmanades för första gången hans rationella tänkande.

Vittnesbörd · Publicerad 08:00, 5 nov 2019

Peter Kujala föddes och växte upp i Borås i en arbetarfamilj där föräldrarna kom från Finland. I hemmet rådde socialistiska värderingar, och samtal om djupare existentiella frågor fanns inte på kartan.

När Peter blev äldre flyttade han omkring en del och hade inga djupare relationer utanför studiemiljön. Ut­över studierna på Kulturvetarlinjen levde han ungkarlsliv, med tillfälliga relationer och fester.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Iran anklagas för mörkläggning av virusutbrott

Coronaviruset. Flera iranska högt uppsatta politiker uppges ha smittats av det nya coronaviruset Covid-19 och Iran har nu den högsta officiella virus-relaterade...

Israeliskt framsteg i jakten på coronavaccin

Forskning. Forskare i Israel tror sig vara nära ett genombrott i arbetet med att få fram ett vaccin mot coronaviruset. Enligt Jerusalem Post är förhoppningen...
E-tidning