HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Gud ledde honom till förfädernas Sverige

I slutet av 1800-talet flyttade en man vid namn Anders Gustaf Lundblad från Sverige till USA. Nu är hans barnbarnsbarnbarn Paul Lundblad tillbaka i fäderneslandet för att ge evangeliet till Norrland. – Jag känner mig mer som en norrlänning än amerikan, säger Paul på felfri svenska.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 25 maj 2018

Man blir lite förvirrad när man pratar med Paul Lundblad för första gången. Om man har förväntat sig att höra svenska med amerikansk brytning och får höra hans norrländska stämma är det lätt att tro att man har hamnat fel.

Förvirrade har också personal på Skatteverket och Migrationsverket varit när Paul Lundblad ansökt om ett svensk personnummer eller bett om en blankett för förlängt uppehållstillstånd.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...