Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Gerillaledare blev apostel i fredens tjänst

Under 30 år var han medlem av den colombianska marxistiska gerillarörelsen ELN. Med våld, sprängningar och kidnappningar – ofta med dödlig utgång – försökte de förändra landet. Efter 16 år i fängelse ser Francisco Galans liv helt annorlunda ut. – Jag måste få regeringen och gerillan att förstå varandra.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 6 apr 2018

Efter en lång stund uppför vindlande vägar kommer vi äntligen fram till Francisco Galans stora hacienda. En eldriven grind öppnas och emot oss kommer en liten farbror med långt skägg och ett enormt varmt leende. Med sig har han två män ur personalen och två bruna labradorer.

Väl inne börjar husan att duka upp till frukost. Utanför i den prunkande trädgården skränar en påfågel bland bougainvilleaträden.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...