Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Finns ingen lättare behandling än Jesus”

Sökandet efter ro fick Torgny Hellberg att hamna i ett 27 år långt missbruk av alkohol och droger. Men ett besök på en LP-kontakt blev starten på ett nytt liv – och gav honom hans första riktiga bönesvar. – Det finns ingen lättare behandling än Jesus, säger han.

Vittnesbörd · Publicerad 07:00, 1 sep 2019

Han tvingades med till kyrkan på söndagarna, och om han inte suttit stilla i kyrkbänken fick han stryk när han kom hem. Händelser som dessa gjorde att Torgny Hellberg slog bakut mot både Gud och kyrkan, och han slutade gå i söndagsskolan vid tolv års ålder.

– Jag kom ifrån tron helt. När mina föräldrar besökte mig när jag flyttat hemifrån, fick de inte ens prata om Jesus, berättar han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...