Jesus såg på dem och sade: ”För människor är det omöjligt, men inte för Gud. För Gud är allting möjligt.”
Markus 10:27

Världen idag

Ahmed satt i fängelse – nu leder han husförsamling med frun

Ahmed Abdirahman var muslim när han och Marita Laine, som senare skulle bli hans fru, träffades. Innan han mötte Jesus gick han på droger och satt i fängelse. I dag är han frälst och leder en husförsamling i Örebro tillsammans med Marita.

Vittnesbörd · Publicerad 06:50, 24 jun 2021

Ahmed kommer från Somalia och har växt upp med föräldrar som är koranlärare. När han träffade Marita var han fortfarande muslim. De flyttade ihop, men Marita upplevde egentligen att det var fel.

Hon ställde ett ultimatum till Ahmed: Om han ville gifta sig med Marita måste han bli frälst. Marita ville ha en gudsman.

— Det var ett stort steg för mig. Aldrig i livet, sade jag. Jag ansåg att jag var en gudsman, även om jag inte var en så aktiv muslim. Jag hade massor av vänner som var muslimer och jag hade själv till och med varit i Mekka, säger Ahmed.

Marita letade samtidigt efter en församlingsgemenskap.

— Jag började be Gud om en församling där jag verkligen kände mig hemma. Jag hade hört om Sebastian Stakset och var nyfiken på att höra honom. Jag undrade om han ”verkligen var frälst”?

Hennes kontakt med Impact Center i Örebro började när Sebastian kom till tältmöten som Impact anordnade.

När Marita blev gravid fick hon möta Gud starkt och ville inte längre leva sambo.

– Jag ville slänga ut Ahmed, men han ville inte flytta, så han fick sova på soffan i vardagsrummet. Jag bad och bad för Ahmed.

Ahmed hade problem med droger och hamnade i fängelse. Livet var ett kaos. I oktober 2016 hörde Ahmed plötsligt ”Jesus” i sitt huvud varje dag i tre veckor.

– En kväll bestämde vi att vi måste prata om Jesus, hans kärlek och nåd. Dagen efter, under ett långt samtal, sade Marita saker om mig som ingen visste något om. Hon bad för mig och jag tog emot Jesus.

Under året i fängelset kom Gud Ahmed oerhört nära.

— Då bestämde vi att vi skulle gifta oss. Gud ordnade saker på ett fantastiskt sätt. Vi gifte oss på Impact Center under en permission från fängelset. Den 25 augusti 2017 var första gången jag var på en gudstjänst, berättar Ahmed.

Nu har Ahmed och Marita två barn tillsammans och leder en husförsamling hos sig i Vivalla, som en del av Impact centers verksamhet. Dit kommer tio-elva personer stadigt, men ibland många fler.

— Jag känner många muslimer i Vivalla. De trodde att jag hade blivit galen när jag berättade att jag blivit frälst. Mina föräldrar hade också jättesvårt för det i början. Men nu har de sett förändringen i mitt liv. Jag har en bra kontakt med dem i dag.

Vi gifte oss på Impact center under en permission från fängelset.

Åklagare: Koranbränning inte hets mot folkgrupp

Brott. Den högerextreme politikern Rasmus Paludan polisanmäldes efter att ha bränt en koran utanför... måndag 27/3 21:00

Positivt om Israels regering lyssnar in legitim kritik

Ledare De senaste veckorna har omfattande demonstrationer hållits i Israel mot den nya... tisdag 28/3 00:10

Det är normalt att ropa ut i nöd

Bönekrönika ”Under sin tid här i köttet ropade han högt under tårar när han bad och vädjade till den som kunde... tisdag 28/3 00:00