Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

En doft av Kristus själv

Vardagskrönika · Publicerad 00:00, 7 sep 2022

Jag träffar ofta folk som är nyfrälsta eller vill ta emot Jesus i vår kyrka eller någon annan kyrka runt om i Sverige där jag predikar eller håller seminarium. Ofta vill jag veta varför de har kommit till tro på Jesus eller på vilket sätt de blev kristna. Så jag frågar och ibland märker jag att det finns en annan människa i bilden bakom deras tro.

En 19-årig kille berättade för mig: ”Jag tycker mycket om fotboll och ofta fanns det en grupp killar som bara ville spela fotboll. De frågade mig aldrig om något religiöst eller om mitt privatliv, men snart märkte jag att de var jättefina människor. En gång bjöd de in mig och några andra kompisar att äta korv med kyrkans ungdomsgrupp. Det fanns en väldigt fin atmosfär och det var då jag förstod att deras godhet och kärlek bottnade i att de var kristna – de var annorlunda än andra människor. De hade mycket kärlek, respekt, förståelse och tålamod till andra människor, och man kunde känna det.”

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord