Vardag

Vi slänger mindre – men förvarar grönsakerna fel

Med små medel – som att förvara maten rätt – kan man få den att hålla längre.

Om gurkan fick ligga framme i rumstemperatur och löken hamnade i kylen så skulle de hålla längre. Att förvara maten rätt är en viktig del i att minska svinnet.

Publicerad Uppdaterad

Varje år slängs cirka 200 000 ton fullt ätbar mat i de svenska hushållen, och frukt och grönsaker hör till de största svinnbovarna – både i hemmen och i butikerna. Matsvinnet är dock på tillbakagående, visar en Sifo-undersökning.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS