Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Därför växer barnbarnen om farfar. Foto: Pixabay

Vi blir längre och längre

Vi fortsätter att bli längre. Per-soner födda 1990 når i genomsnitt högre i kroppslängd än de som föddes 1974, visar en studie av 4 000 västsvenskar.

Vardag · Publicerad 10:43, 6 maj 2019

Trodde du att ökningen i kroppslängd hos människor i ett välmående land som Sverige har stannat av, så att vi inte blir längre? I så fall är du inte ensam.

– Under de senaste 150 åren har människor i Sverige blivit otroligt mycket längre. Man har spekulerat i om den utvecklingen har tagit slut, säger Anton Holmgren, barnläkare i Halland och forskare vid Sahlgrenska akademin, som har skrivit en doktorsavhandling om människors längd.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...