Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Risk för hörselskador vid kyrkokonsert

Volymen var så hög vid en konsert i en kyrkolokal i Göteborg att delar av publiken löpte stor risk för hörselskador, rapporterar Göteborgs-Posten. Nu har miljö­förvaltningen lagt ett vite om 150 000 kronor, som ägaren till den syrisk-ortodoxa kyrkobyggnaden i stadsdelen Bergsjön måste betala om ljudet kommer upp i liknande höga nivåer igen.

Vardag · Publicerad 12:35, 1 apr 2019

Det var under ett uppträdande med den irakiske stjärnan Mohammed Alfares som volymen nådde ett maxvärde på 119 decibel och ett medelvärde på 100 decibel. Högsta tillåtna nivåer, med barn i lokalen, är 110 respektive 97 decibel.

– Det är väldigt allvarligt, speciellt när det var barn i publiken. Det räcker med en sekund av ett mycket högt maxvärde för att det ska ge hörselskador, säger miljöinspektören Yusra Moshtat till GP.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hela familjer kan lösa samhällsproblemen

Ledare Familjen är en grundsten i både samhället och den kristna församlingen. Stabila och väl fungerande familjer leder till såväl stabila och väl...

Många klagar på störande måsar om sommaren

Klagomålen om störande fåglar har ökat med åren, enligt skadedjursföretaget Rentokil. – Problemet är ganska stort, säger skadedjursexpert Andreas...