Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Engelska ord på en vägg. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia Sundqvist har några enkla tips för att hitta det språkliga självförtroendet igen.

Vardag · Publicerad 12:00, 17 nov 2018

Svenskar är bäst i världen på engelska, enligt en ny mätning från utbildningsföretaget EF. Men det är säkerligen inte alla som känner att de lever upp till de förväntningarna. Förutom självklarheter som att registrera sig på en språkkurs eller besöka språkkaféer, så gäller att "kasta sig ut och vara orädd", anser Pia Sundqvist, docent i engelska vid Karlstads universitet och Oslo universitet.

– Det gör inget om man säger fel, man får börja med att bara släppa kraven, säger hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...