Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Att vistas i en park är bra för humöret. Åtminstone för twittrare, visar forskning. Foto: Maria Sjölin

Parker gör människan glad

Buskar, träd och kanske en och annan blomma. Det får oss att må bra. Åtminstone av vårt twittrande att döma. Effekten varar i flera timmar och är så pass stark att den kan jämföras med julen, som är årets gladaste tid på Twitter alla kategorier.

Vardag · Publicerad 11:00, 28 aug 2019

Grönområden gör oss gott och bör vara ett självklart inslag i varje storstad.

Det konstaterar forskare vid University of Vermont i New Hampshire, USA. Detta efter att under tre månaders tid ha analyserat hundratals twittermeddelanden varje dag från 4 668 twitteranvändare som delade med sig av sin geografiska position i San Francisco.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...