Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Daniel Måledal Foto: Privat

När livet kommer emellan

Vardag · Publicerad 00:00, 5 nov 2022

Det slår aldrig fel. När du är som mest taggad och motiverad, när du har satt ett mål och äntligen kommit i gång med träningen, då kommer den där förkylningen som ett brev på posten. Eller så gör knäskadan du inte känt av på flera år sig påmind igen. Kvällen du planerat att köra intervaller utbryter ett gräl mellan dig och din partner, du blir irriterad och skiter i allt. Detta är livet hörni, så här har vi det alla i perioder. Räkna med att sånt händer, det är helt okej att strunta i ett planerat pass. Men om det är möjligt, försök få in de pass du planerat. Blir du förkyld eller sjuk, försök att komma tillbaka till planen så snabbt det går. Använd det inte som en ursäkt längre än nödvändigt.

Just nu är jag inne i en viloperiod där jag ska försöka springa mindre än vanligt, detta för att skapa ett stort sug till löpningen inför att jag går in i en period av grundträning. Grundträning är den perioden när jag kommer att öka volymen något men hålla nere intensiteten. Jag kommer också köra mer styrka och andra skadeförebyggande aktiviteter.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00