Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Mozzarellans hemlighet är nu kartlagd

En specifik kombination av mikroorganismer tycks vara avgörande för att en äkta buffelmozzarella blir vad den är. Italienska forskare har djupdykt i den vita osten.

Vardag · Publicerad 05:00, 28 aug 2023

Två bakterier och en svamp. Det ingår i det som ger den italienska buffelmozzarellan sin speciella smak och konsistens. Forskarna valde ut Mozzarella di bufala Campana, som är ursprungsskyddad av EU.

För att få fram den halvfasta och lite svampiga färskosten behövs mjölk från vattenbuffeln, vassle och löpe som behandlas på ett särskilt vis, plus saltvatten. Men avgörande för processen är ett antal olika mikroorganismer som behövs för att det ska bli just mozzarella.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00