Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Lågt betyg för vanligt kaffe i hållbarhetsguide

Kaffedrickaren som vill vara snäll mot klimatet bör i första hand dricka ekologiskt kaffe eller snabbkaffe, och helst undvika mjölk i drycken, enligt årets version av Vegoguiden som tas fram av Världsnaturfonden (WWF).

Vardag · Publicerad 04:00, 15 nov 2022

Kaffe är ett av livsmedlen med störst avtryck på biologisk mångfald sett till svenskarnas totala kost, vilket främst beror på att artrika marker odlas upp och omvandlas till kaffeodlingar. Det är en orsak till att vanligt kaffe endast får ”gult ljus” i guiden, vilket är det näst sämsta betyget.

”Vi svenskar älskar vårt kaffe och det ska vi fortsätta att göra. Men om vi tar vara på den stora mängden kaffesvinn och väljer ekologiskt kaffe, te och kakao kan vi minska påverkan på naturen”, säger Gustaf Lind, generalsekreterare på WWF, i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00