Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Kristen skolförening i Gränna bjöd på semlor

Klockan 07.00 på morgonen träffades ett glatt gäng ungdomar i hemkunskapssalen på Ribbaskolan i Gränna. På menyn stod att göra i ordning hembakade semlor för att bjuda hela högstadiet.

Vardag · Publicerad 05:00, 2 mar 2022

För åttonde året i rad serveras det semlor till högstadieeleverna på Ribbaskolan i Gränna. Bakom initiativet står högstadieelever från den kristna skolgruppen Ny generation.

Moa Eriksson, som är ungdomsledare i Gränna Pingst, är en av dem som stått bakom och stöttat satsningen.

– Det är ungdomarna själva som gör arbetet. Jag och andra ungdomsledare från församlingar i Grännas närområde, som Ölmstad, Skärstad och Kaxholmen, står bakom och hjälper till där det behövs, säger Moa.

Ny generation-gruppen på Ribbaskolan består av en kärna på runt femton personer, även om antalet på samlingarna kan variera med både fler och färre.

– Genom den här kärlekshandlingen vill de kristna ungdomarna sträcka sig ut till sina klasskompisar och visa sin tro, säger Moa.

Hon berättar att föreningen under höstterminen även har som tradition att bjuda på hembakade bullar på kanelbullens dag.

Marina Andersson, som arbetar som skolpastor på Ribbaskolan, berättar att utdelningen av kanelbullar och semlor finns med i högstadiets ”årshjul”.

– Det är en del av skolans föreningslivs engagemang för att skapa trivsel och uppmuntran på Ribbaskolan, säger hon. 

Enligt Moa Eriksson brukar reaktionerna, som man kan förstå, bli positiva.

– När vi knackar på i klassrummen med våra semlor får vi ofta en spontan applåd, skrattar Moa.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10