Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Traditionen att äta ägg på påsk kommer av att man under fastan inte fick äta ägg, så dessa sparades tills fastan var över. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I påsk äter vi 50 miljoner ägg

Påsken är här och i de flesta svenska hem kommer det att serveras ägg. Målade, lökfärgade, majonnästoppade, vispade, gratinerade, ugnsbakade, stekta, pocherade eller rent av Ägg Benedict. Troligen är det även ett och annat marsipan- eller chokladägg som slinker ner.

Vardag · Publicerad 11:32, 18 apr 2019

Under påsken kommer vi svenskar att köpa omkring 3 000 ton ägg, vilket motsvarar cirka 50 miljoner ägg, enligt Svenska ägg.

En genomsnittlig svensk konsumerar drygt 200 ägg per år, och enligt en nylig undersökning äter 64 procent av svenskarna ägg flera gånger i veckan. Så det är ett tydligt uppskattat livsmedel.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...