Vardag

I påsk äter vi 50 miljoner ägg

Traditionen att äta ägg på påsk kommer av att man under fastan inte fick äta ägg, så dessa sparades tills fastan var över.

Påsken är här och i de flesta svenska hem kommer det att serveras ägg. Målade, lökfärgade, majonnästoppade, vispade, gratinerade, ugnsbakade, stekta, pocherade eller rent av Ägg Benedict.Troligen är det även ett och annat marsipan- eller chokladägg som slinker ner.

Publicerad Uppdaterad

Under påsken kommer vi svenskar att köpa omkring 3 000 ton ägg, vilket motsvarar cirka 50 miljoner ägg, enligt Svenska ägg.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS