Vardag

Hellre sill än makrill i hållbart fiskätande

Torskfiske utanför Norge får rött ljus.

Den som vill äta hållbart fångad fisk bör avstå såväl torsk från Östersjön som makrill från nordöstra Atlanten, enligt WWF:s årliga fiskguide. Men allt är inte mörker i fiskevattnen.– Sill har många fördelar, säger fiskexperten Karin Glaumann.

Publicerad Uppdaterad

Världsnaturfonden (WWF) delar in de runt 80 arterna i sin guide i kategorierna grönt, gult och rött ljus. Överlag går det sämre för fyra av de tio vanligaste matfiskarna på den svenska marknaden.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS