Vardag

Här är de bortglömda bären

Slånbär. Foto: Hasse Holmberg/TT
Havtorn. Foto: Leif R Johansson/TT
Helena Landstedt / TTÅkerbär (Rubus arcticus) i Norrbotten. Arkivbild. Foto: Helena Landstedt / TT
Tranbär. Foto: Elise Amendola/AP
Kråkbär. Foto: Gorm Kallestad/TT
Torkade berberisbär. Foto: Dan Hansson/SvD/TT

Hallon, blåbär och lingon i all ära – men varför inte prova slånbär eller havtorn? Nu startar bärsäsongen, och snart är naturen full av mer eller mindre bortglömda delikatesser.– Hjortron, det är guldet ... men bär som odon eller kråkbär är också spännande, säger Christian Cederwall, som grundat sajten Skogsskafferiet.

Publicerad Uppdaterad

Den som beger sig ut i naturen kan bli rikligt belönad, och snart finns gott om bär att leta efter. Norrut i landet finns det hallonlika åkerbäret, som växer i dikesmark och är en sann delikatess – fin att sylta, safta eller helt enkelt äta som den är.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS