Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Elektronikavfall och farligt avfall är viktigast att sortera rätt. Foto: Henrik Montgomery/TT

Expertens bästa sopsorteringsknep

Att konsumera saker av god kvalité och inte köpa mer än man behöver, är det viktigaste rådet man kan ge den miljömedvetne, anser Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef på branschorganisationen Avfall Sverige. Utöver det har hon några handfasta återvinningsråd som kan vara bra att känna till.

Vardag · Publicerad 15:44, 13 feb 2019

Elektronikavfall och farligt avfall är viktigast

– Om det kommer till exempel en pappersförpackning i restavfallet som går till energiåtervinning så är det ingen skada skedd, det blir energi. Men om du lägger elektronik i avfallet, så tar det dels mer energi än det ger att förbränna metaller eller elektronik och dels kan det finnas en del farliga ämnen i elektronik.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...