Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Sveriges Hanna Öberg, iförd guldkrona, jublar efter att ha vunnit guld i damernas 15 kilometer under skidskytte-VM i Östersund. Foto: Jessica Gow/TT

”En dröm att få göra det här”

Hanna Öbergs VM-guld i skidskytte på hemmaplan var en riktig känslostorm. Det var tårar när hon kramade mamma och pappa, tårar när hon omfamnade barndomsvännen och landslagsåkaren Anna Magnusson.

Vardag · Publicerad 08:00, 14 mar 2019

Hanna Öberg gjorde det bara två kvinnor innan henne lyckats med: att ta VM-guld året efter att ha vunnit OS på samma distans. Att dessutom göra det hemma i Östersund gör det än större.

– Det är klart att det är mycket känslor. Det betyder jättemycket för mig att få göra det här. På OS var det en överraskning för mig också. Här är jag medveten om vad jag kan göra, och det är en dröm att få göra det här på hemmaplan, säger hon på presskonferensen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...