Vardag
Den gamla jordkällaren har fått sin renässans
Innan kylskåpet slog igenom hade de flesta hus jordkällare.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Källarsval dricka och rotfrukter som håller sig i månader. Jordkällarens förmåga att bevara maten har glömts bort, men nu ökar intresset igen. Kanske är det både miljötänk och krisberedskap bakom renässansen.
Länsstyrelsen i Jönköping ordnade en kurs om hur man tar vara på sin gamla jordkällare, och vips blev alla platser fyllda. Snabbt fick ett andra tillfälle ordnas, berättar Jenny Knutsson, lantbruksrådgivare på länsstyrelsen.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP