Vardag

Den gamla jordkällaren har fått sin renässans

Innan kylskåpet slog igenom hade de flesta hus jordkällare.

Källarsval dricka och rotfrukter som håller sig i månader. Jordkällarens förmåga att bevara maten har glömts bort, men nu ökar intresset igen. Kanske är det både miljötänk och krisberedskap bakom renässansen.

Publicerad Uppdaterad

Länsstyrelsen i Jönköping ordnade en kurs om hur man tar vara på sin gamla jordkällare, och vips blev alla platser fyllda. Snabbt fick ett andra tillfälle ordnas, berättar Jenny Knutsson, lantbruksrådgivare på länsstyrelsen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS