Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Visa mig, lär mig och led mig!

Ungkrönika · Publicerad 16:37, 27 jan 2016

Januari 2016. Ett nytt år har börjat. Att få gå in i ett nytt år och lägga det gamla bakom sig är alltid spännande just för att man inte riktigt vet vad det ska innehålla. Men det kan också skapa oro därför att vi inte riktigt vet hur ett år ska bli för oss. En del saker har vi kanske inplanerat för det nya året, men grundläggande kan vi inte veta allt som kommer att ske. Men en sak är säker, det är att vi kan lita på att vi kan vända oss till honom, vars tankar och vägar för oss är bättre än till och med våra egna. Att bjuda in Gud i livets planering är den bästa starten på ett nytt år. Jag skulle därför vilja skicka med dig tre böner inför det nya året. Bönerna är cirka 3 000 år gamla, nedskrivna i Psaltaren av kung David. Det är några korta rader skrivna i Psalm 143. Kanske dessa ord kan bli ledord för dig inför 2016.

Ps 143:8 Låt mig om morgonen erfara din nåd, ty jag förtröstar på dig. Visa mig den väg jag skall gå, till dig upplyfter jag min själ.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...