Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Se fastan som ett redskap istället för ett tvång.

Ungkrönika · Publicerad 09:01, 17 feb 2016

Det var sju år sedan. Blåsten fångade upp masterna och när det var som värst visste vi att det var lönlöst att försöka lämna båten. Jag pratar om min första vinter i Spanien med Elida. Ja, den spanska staden Almerimar, om man nu ens får lov att kalla det för en stad, kommer för dåvarande besättning alltid förknippas med storm, men för mig förknippas den även med öken. Månaderna där var som en lång ökenperiod. Nöjeslivet i Almerimar var kraftigt begränsat. Det roligaste som hände var att surfershopen och något café hade öppet i bland. Det var en kolossalt tråkig hamn att ligga still i.

Samtidigt var det nog just därför som jag numera glädjer mig över den första säsongen. För även om allt var avskalat och enkelt, i sin sanna benämning, så fanns det mycket tid att jobba på sina relationer. All ledig tid spenderade vi med varandra. Vi var ute och sprang, spelade ofantligt mycket Uno och det var ingen risk att våra gemensamma andakter rubbades, för det fanns inget som kunde störa. Vi hade roligt tillsammans och lärde verkligen känna varandra.”Öken” är på ett sätt väldigt trist, men det kommer väldigt mycket gott ur det.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...