Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Min första missionsresa förvandlade mitt liv

Ungkrönika · Publicerad 09:30, 1 sep 2019

Även om jag inte var en tonåring när jag reste ut på mission för första gången (som ungdomarna vi skriver om i dagens tidning), så var jag ändå ung, och oerfaren. Jag hade drömt redan som barn om att få göra det – att på ett alldeles speciellt sätt få stå i tjänst för Gud. Att få nå ut till de förlorade. Att få ge Jesus till dem som saknar hopp. Att få lägga händerna på de sjuka och se dem bli friska, i Jesu namn.

När jag träffade min man, Marcus, skulle jag precis fylla 24 år. Han hade levt i mission under flera år. Predikat på kampanjer, bett för döva och blinda som blivit helade, varit i Indien och flera länder i Afrika och Östeuropa.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...