Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Låt den här terminen gå till historien.

Ungkrönika · Publicerad 12:30, 1 sep 2018

När jag flög hem från Los Angeles i somras blev jag helt tagen av den magnifika utsikten när vi passerade över bergen i Kalifornien. Trots att jag är extremt flygrädd måste jag erkänna att flygplan ger oss en bra påminnelse om att vi ibland måste skifta perspektiv. Bergen, som alltid ser så höga ut på marken ser så små ut från himlen, och jag tänkte på hur vårt mänskliga perspektiv så ofta behöver justeras av himlens.

Nu väntar en ny termin med vardag, plugg och allt det där som är livet. Kanske känns det som om ett och annat berg ligger framför oss. Men vilken skillnad det skulle göra om vi kunde gå in i denna höst och lyckas komma ihåg att det också finns ett utzoomningsläge, ett himmelskt perspektiv som Gud vill påminna oss om. Det stora perspektivet, som säger något mer om den situation vi står i än bara det vi själva ser.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...