Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Emma Bergqvist: Världsförbättring – ett steg i taget

Jag tror världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

Ungkrönika · Publicerad 16:40, 28 nov 2018

Om jag säger ordet "världsförbättrare” kanske det dyker upp bilder på historiska personer i ditt huvud, människor som har förändrat den tid de levde i eller brunnit för att se rättvisa på olika områden. De behöver nödvändigtvis inte vara lika varandra på det sättet att de har samma ålder, yrke eller ursprung – de kanske till och med verkar vara väldigt olika varandra vid första eftertanke.

Det är lätt att se på andra och tänka att de är hjältar eller särskilt exceptionella människor, men jag tror att många av dem vi kallar världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...