Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Emma Bergqvist: Världsförbättring – ett steg i taget

Jag tror världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

Ungkrönika · Publicerad 16:40, 28 nov 2018

Om jag säger ordet "världsförbättrare” kanske det dyker upp bilder på historiska personer i ditt huvud, människor som har förändrat den tid de levde i eller brunnit för att se rättvisa på olika områden. De behöver nödvändigtvis inte vara lika varandra på det sättet att de har samma ålder, yrke eller ursprung – de kanske till och med verkar vara väldigt olika varandra vid första eftertanke.

Det är lätt att se på andra och tänka att de är hjältar eller särskilt exceptionella människor, men jag tror att många av dem vi kallar världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Evangelisation – nej tack?

Ledare Forskningsinstitutet Barna Group har på uppdrag av Alpha USA gjort en undersökning av kristnas tankar kring evangelisation. Det mest omskakande...

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...