Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Emma Bergqvist: Världsförbättring – ett steg i taget

Jag tror världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

Ungkrönika · Publicerad 16:40, 28 nov 2018

Om jag säger ordet "världsförbättrare” kanske det dyker upp bilder på historiska personer i ditt huvud, människor som har förändrat den tid de levde i eller brunnit för att se rättvisa på olika områden. De behöver nödvändigtvis inte vara lika varandra på det sättet att de har samma ålder, yrke eller ursprung – de kanske till och med verkar vara väldigt olika varandra vid första eftertanke.

Det är lätt att se på andra och tänka att de är hjältar eller särskilt exceptionella människor, men jag tror att många av dem vi kallar världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...