HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Emma Bergqvist: Världsförbättring – ett steg i taget

Jag tror världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

Ungkrönika · Publicerad 16:40, 28 nov 2018

Om jag säger ordet "världsförbättrare” kanske det dyker upp bilder på historiska personer i ditt huvud, människor som har förändrat den tid de levde i eller brunnit för att se rättvisa på olika områden. De behöver nödvändigtvis inte vara lika varandra på det sättet att de har samma ålder, yrke eller ursprung – de kanske till och med verkar vara väldigt olika varandra vid första eftertanke.

Det är lätt att se på andra och tänka att de är hjältar eller särskilt exceptionella människor, men jag tror att många av dem vi kallar världsförbättrare har det gemensamt att de ofta har börjat i det lilla och med ett aktivt beslut att inte bara vara åskådare utan att vilja göra skillnad.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...