Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Emma Bergkvist: Bästa uppladdningen för livets maraton

Ungkrönika · Publicerad 00:00, 27 okt 2018

Ett klassiskt tips när du ska springa ett maraton är att ”carb loada”. Ni vet, man fyller på kroppen och musklerna med kolhydrater inför en stor utmaning eller en viktig fysisk prestation. Hela poängen är att ha ett överskott av energi lagrat i benen så att du undviker trötthet och näringsbrist så länge du kan. Jag vet inte om det är den extra spagettin som gör det, men jag tycker att carb loading är en smart strategi, särskilt när det kommer till att läsa Bibeln.

Bland långa släkttavlor och krångliga liknelser kan det vara svårt att se meningen med Guds Ord. Varför ska vi läsa en gammal bok och dessutom läsa den gång på gång? Det handlar om just att carb loada hjärtat! Varje gång du läser en bibelvers fyller du hjärtat med livets bästa snacks! Du ser till att ditt hjärta blir fullt av trygghet, Guds löften och kunskap om vem Jesus är, så att du kan springa ditt lopp för honom utan att få andligt håll eller mjölksyra i din tro.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...