HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Emma Bergkvist: Bästa uppladdningen för livets maraton

Ungkrönika · Publicerad 00:00, 27 okt 2018

Ett klassiskt tips när du ska springa ett maraton är att ”carb loada”. Ni vet, man fyller på kroppen och musklerna med kolhydrater inför en stor utmaning eller en viktig fysisk prestation. Hela poängen är att ha ett överskott av energi lagrat i benen så att du undviker trötthet och näringsbrist så länge du kan. Jag vet inte om det är den extra spagettin som gör det, men jag tycker att carb loading är en smart strategi, särskilt när det kommer till att läsa Bibeln.

Bland långa släkttavlor och krångliga liknelser kan det vara svårt att se meningen med Guds Ord. Varför ska vi läsa en gammal bok och dessutom läsa den gång på gång? Det handlar om just att carb loada hjärtat! Varje gång du läser en bibelvers fyller du hjärtat med livets bästa snacks! Du ser till att ditt hjärta blir fullt av trygghet, Guds löften och kunskap om vem Jesus är, så att du kan springa ditt lopp för honom utan att få andligt håll eller mjölksyra i din tro.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...