Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Du är mer än vad du gör

Ungkrönika · Publicerad 00:00, 24 jan 2023

Jaha, och vem är du? Den frågan har du också garanterat fått ett par gånger. Fundera en stund på vad du brukar svara. Kanske börjar du prata om var du kommer ifrån, dina intressen, din pågående utbildning eller ditt yrke. För visst är det lätt att egentligen svara på frågan vad man gör, snarare än vem man är. Vår identitet är ofta nära sammankopplad med det vi gör och ibland kan det vara rätt svårt att hålla koll på skillnaden. Men det finns en risk med att identifiera sig för mycket med vad man presterar. För vad händer när det vi lagt vårt värde och trygghet i plötsligt rycks ifrån oss?

I förra veckan fick flera av min frus kollegor sparken – alla på samma dag. En del hade jobbat på företaget i flera år och beskedet kom helt oväntat. Efter att de lämnat in sina passerkort hade de inte längre någon arbetsplats att gå till – och sådana erfarenheter kan verkligen skapa oro, osäkerhet och tvivel på sig själv. Vem är jag nu? Duger jag?

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00