Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Var muslim – i dag läser hon till pastor

När Elnaz Moradis familj flyttade till Sverige från Iran krossades deras framtidsdrömmar av ett svek. Elnaz mådde så dåligt att hon var beredd att hoppa ut genom ett fönster, när en röst stoppade henne. Rösten sade: ”Vänta på mig min dotter.”

Ung · Publicerad 12:00, 12 sep 2020

Elnaz Moradi växte upp i ett muslimskt hem i Iran. Religion var till en början inte en stor del av familjens liv, men när Elnaz pappa blev allvarligt sjuk påverkade det Elnaz djupt. Hon hade en nära relation till sin far och var rädd för att han skulle försvinna från dem. Dock blev han mirakulöst frisk efter en månad vilket gjorde att familjen, som då bodde i Iran, började offra till den gud hon kände till som tack. Elnaz började nu be, fasta och bära slöja. Så fort hon gjorde något som var synd i enlighet med islam fick hon alltid bråttom att kolla till sin pappa för att se så att han fortfarande var frisk.

– En dag när jag bad upplevde jag hur Gud sa till mig att han skulle använda mina händer till frälsning och helande, berättar Elnaz.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00
E-tidning
Senaste magasinen

Ingenting kunde stoppa ungdomarnas lovsångsfest

Ung. “Vi vill ge dig ära, ära ...”, hördes på långa vägar från den välfyllda Torpladan, sensommaren...