Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Unga och kristna – och aktiva i årets valrörelse

Ung, kristen och politiskt engagerad. Går det ihop? Vi har samtalat med två unga politiskt aktiva som just nu befinner sig i slutet av en lång valrörelse. Vilka frågor brinner de för? Vad fick dem att ta steget in i den politiska världen?

Ung · Publicerad 12:30, 1 sep 2018

Isabelle Waldenvik har lunchrast mellan paneldebatterna på olika skolor i hennes distrikt. Det är bråda dagar nu inför valet, men 27-åringen, som kandiderar för Kristdemokraterna till riksdagen, gör gärna ett avbrott för att prata om det som verkligen engagerar henne.

Till vardags arbetar hon som integrationssamordnare i Skara kommun men har tagit tjänstledigt nu i valspurten. Det starka engagemanget kommer från hemförsamlingen Pingst i Skövde, men samhällsintresset började med helgfrukostarna och diskussionerna vid köksbordet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...