Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

UMU i Stockholm satsar på sport och samhälle

Att vara en positiv kraft i samhället. Det är målet när Ungdom med uppgift (UMU) i höst startar en ny bibelskolelinje i Stockholm med inriktningarna sport och samhälle. På den klassiska sportfrågan om ”hur det känns” svarar UMU-ledaren Anders Carlsson:

– Det känns jättekul att Gud öppnat en dörr mitt i Stockholm!

Ung · Publicerad 18:00, 11 maj 2022

Den som söker sig till inriktningarna sport och samhälle kan förvänta sig att, utöver bibelundervisning, bli praktiskt indragen i initiativ inom som UMU redan har. Men organisationen vill också ge utrymme för nya initiativ, som kan komma att växa fram under terminens lopp.

– Sport är en naturlig arena att möta människor som inte har en tro, säger Anders Carlsson, som är ledare för UMU Transform.

– Det blir både en plats att sprida evangeliet och förmedla goda attityder och värderingar.

En så kallad DTS ( disciple training school, lärjungaskola) inom UMU innehåller alltid en två månader lång praktik i team, och i det här fallet står det klart att ett av teamen kommer att bege sig till Qatar, som står som värd för fotbolls-VM.

– Vi har fått en del öppningar och kontakter på plats i Qatar och det känns väldigt spännande att få sända våra elever dit, säger Anders Carlsson.

UMU Transform, som har funnits i Linköping sedan många år, utökar alltså nu sin verksamhet med ytterligare en DTS. Den nya linjen går under namnet ”Influence DTS” och förläggs till den nya filialen som öppnades i Stockholm i höstas.

Carlsson förtydligar att de fortfarande är en bas, men på två platser.

Huset de har fått tillgång till ligger på Östermalm i Stockholm, precis som Hillsongs nya lokal.

– Det finns en atmosfär av tro i Stockholm och det är fantastiskt att vi är fler på samma plats, i hjärtat av Stockholm, och kan stå tillsammans i vår huvudstad, säger Anders Carlsson.

– Vi har en tydlig vision där vi vill se ett förvandlat Sverige och en förvandlad värld. Det innebär en personlig förvandling av människor, men också ett förvandlat samhälle, fortsätter han, och knyter an till den nya bibelskolelinjens inriktning.

Han menar att ”Influence DTS” står för att utmana och utrusta unga att influera samhället på många olika områden. Begreppet ”influencer” kopplas ofta samman med kända personer och deras entreprenörskap, men ordet borde ha en mycket bredare innebörd, enligt Carlsson.

– Vi vill influera och påverka samhället, vi vill vara jästen i degen som får allt att genomsyras av Guds rike.

Vi vill influera och påverka samhället, vi vill vara jästen i degen som får allt att genomsyras av Guds rike.

Influence DTS

• ”Influence DTS”, sport och samhälle, startar i september 2022 och avslutas i februari 2023.

• Ansökan via ywamtransform.se

S-topp och M-politiker pausar politiken efter möte med Hamaskoppling

Politik. Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) som kritiserats för sin medverkan vid en palestinsk konferens i... onsdag 31/5 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft!

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00