Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

UMU i Stockholm satsar på sport och samhälle

Att vara en positiv kraft i samhället. Det är målet när Ungdom med uppgift (UMU) i höst startar en ny bibelskolelinje i Stockholm med inriktningarna sport och samhälle. På den klassiska sportfrågan om ”hur det känns” svarar UMU-ledaren Anders Carlsson:

– Det känns jättekul att Gud öppnat en dörr mitt i Stockholm!

Ung · Publicerad 18:00, 11 maj 2022

Den som söker sig till inriktningarna sport och samhälle kan förvänta sig att, utöver bibelundervisning, bli praktiskt indragen i initiativ inom som UMU redan har. Men organisationen vill också ge utrymme för nya initiativ, som kan komma att växa fram under terminens lopp.

– Sport är en naturlig arena att möta människor som inte har en tro, säger Anders Carlsson, som är ledare för UMU Transform.

– Det blir både en plats att sprida evangeliet och förmedla goda attityder och värderingar.

En så kallad DTS ( disciple training school, lärjungaskola) inom UMU innehåller alltid en två månader lång praktik i team, och i det här fallet står det klart att ett av teamen kommer att bege sig till Qatar, som står som värd för fotbolls-VM.

– Vi har fått en del öppningar och kontakter på plats i Qatar och det känns väldigt spännande att få sända våra elever dit, säger Anders Carlsson.

UMU Transform, som har funnits i Linköping sedan många år, utökar alltså nu sin verksamhet med ytterligare en DTS. Den nya linjen går under namnet ”Influence DTS” och förläggs till den nya filialen som öppnades i Stockholm i höstas.

Carlsson förtydligar att de fortfarande är en bas, men på två platser.

Huset de har fått tillgång till ligger på Östermalm i Stockholm, precis som Hillsongs nya lokal.

– Det finns en atmosfär av tro i Stockholm och det är fantastiskt att vi är fler på samma plats, i hjärtat av Stockholm, och kan stå tillsammans i vår huvudstad, säger Anders Carlsson.

– Vi har en tydlig vision där vi vill se ett förvandlat Sverige och en förvandlad värld. Det innebär en personlig förvandling av människor, men också ett förvandlat samhälle, fortsätter han, och knyter an till den nya bibelskolelinjens inriktning.

Han menar att ”Influence DTS” står för att utmana och utrusta unga att influera samhället på många olika områden. Begreppet ”influencer” kopplas ofta samman med kända personer och deras entreprenörskap, men ordet borde ha en mycket bredare innebörd, enligt Carlsson.

– Vi vill influera och påverka samhället, vi vill vara jästen i degen som får allt att genomsyras av Guds rike.

Vi vill influera och påverka samhället, vi vill vara jästen i degen som får allt att genomsyras av Guds rike.

Influence DTS

• ”Influence DTS”, sport och samhälle, startar i september 2022 och avslutas i februari 2023.

• Ansökan via ywamtransform.se

Stakset möter unga i Clara kyrka

Ungdomsmöte. UMU bjuder in till ekumeniskt ungdomsmöte i S:ta Clara kyrka i Stockholm onsdagen den 18 maj.... måndag 16/5 20:00

Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt

Ledare Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten. Som efter Uppdrag gransknings program... tisdag 17/5 00:10

Sömnbrist kan påverka hur man uppfattar andra

Ett argt ansiktsuttryck kan tolkas som mindre trovärdigt, och ett neutralt kan uppfattas som mindre... tisdag 17/5 04:30

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Stegrande rysk ilska över svensk-finskt Natobesked

Nato. Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato är ett ”allvarligt misstag”, säger Rysslands vice... måndag 16/5 15:50
E-tidning
Bilagor
Magasin
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier