Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tro och sport går hand i hand

Charlie Hellström försökte hitta balansen mellan kyrka och sport. Det blev innebandyn som tog över. Men på ett läger fick han möta Jesus och numera arbetar han för att sprida evangeliet både på och utanför planen.

Ung · Publicerad 09:00, 12 maj 2019

Innebandyklubban landade tidigt i Charlie Hellströms hand. Redan vid sex års ålder började han spela. Intresset för bollsporter hade alltid funnits där men det var innebandyn som han föll för och som numera är en stor del av hans liv. Han säger att han älskar helheten med innebandy och med lagsport överhuvudtaget.

– Man får jobba ihop och sträva efter samma mål. Man är extremt beroende av varandra för att lyckas. Att lära sig ta motgångar och vara med om mycket roligt, som gemenskap på kupper. Det händer mycket roligt när man får tid med varandra och det inte bara blir på innebandyplanen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...